Esa-Pekka Mattila

Esa-Pekka Mattila on yksi One Way -seurakunnan pastoreista.

Esa-Pekka Mattila sai kohdata Kristuksen rakkauden ja anteeksiantavan voiman 23-vuotiaana: ”Luin Johanneksen evankeliumin 15. lukua yksinäisyydessä, suuressa synnin tuskassa ja kuolemanpelossa. Erityisesti jakeet 5 ja 16 olivat kuin dynamiittia sielulleni. Ne uudestisynnyttivät minut elävään toivoon Kristuksessa. Ymmärsin kaksi asiaa: ilman Jeesusta en voi tehdä mitään ja että Hän on valinnut minut. Sain myös lyhyen ilmestyksen, jonka viesti oli hyvin selvä: minun sisimpäni on puhdistettu kaikesta synnistä.”

Raamatusta tuli välittömästi Esa-Pekan elämän tärkein kirja. Hän nauttii saarnata Sanaa, vaikka kertoo monasti kokevansa suurta heikkoutta tehtävässään. Raamatun teksteihin on syntynyt myös lukuisia lauluja. Yhdessä vaimonsa Soilen sekä neljän lapsensa kanssa Esa-Pekka on säännöllisesti johtamassa seurakuntaa ylistykseen ja myös esittämässä Raamattu-laulujaan eri tilaisuuksissa. Mattilan perheeltä on ilmestynyt myös kolme äänitettä.

Mattiloiden ensi kosketus One Wayn työhön tuli Raportti-lehden kautta vuonna 2004. ”Lukemamme kosketti minua ja Soilea syvästi ja päätimme antaa lahjamme käyttöön, mikäli tarvetta olisi”, Esa-Pekka kertoo. ”Vierailimme ensin Perjantai Kristukselle -illassa laulamassa ja todistamassa. Joitakin kuukausia myöhemmin Tapani Suonto kutsui minut sunnuntaijuhlaan puhumaan. Samalla koimme Herran kutsua lähteä uudelleen lähetystyöhön Viroon ja rukoilimme kovasti suuntaa. Olimme hääpäivämatkalla Viron Hiidenmaalla, kun Tapani soitti minulle. Hän sanoi, että haluaisi keskustella kanssani. Ensi reaktiona pelästyin. Olin varma, että olin puhunut kokouksessa huonosti ja että tarvitsen ojennusta”, Esa-Pekka nauraa.

Keskustelun aihe ei ollutkaan nuhde vaan kutsu One Wayn työyhteyteen. Esa-Pekka aloitti ensimmäisen jakson Tapanin rinnalla, ikään kuin Timoteus Paavalin rinnalla, syksyllä 2005. Hän sai olla mukana käynnistämässä Kallvikin kartanon toimintaa seurakunnan tavanomaisen kokoustoiminnan lisäksi.

Mattiloiden unelma lähetystyöstä Virossa toteutui vuosina 2007–2010, jonka jälkeen he olivat Soinin Helluntaiseurakunnan työyhteydessä 2010–2013. Sen jälkeen kutsu kävi takaisin One Waylle ja yksi ympyrä elämässä sai sulkeutua. Esa-Pekka aloitti uudelleen One Way -seurakunnan pastorina vuoden 2014 alusta Soilen tullessa hänen rinnalleen musiikki- ja nuorisotyöhön.