Ei kommentteja

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen

Tapani Suonto

Raamattu sanoo: ”Synnintekijä ei tiedä, mihin hän menee, sillä pimeys on sokaissut hänen silmänsä.” (1 Joh.2:11) Kaikki synti sokaisee ja johtaa ihmistä harhaan. Mutta kun me kilvoittelemme Pyhän Hengen voimassa vaeltaen kuuliaisina Jumalan sanalle, tapahtuu jotain aivan muuta, päinvastaista. Me alammekin nähdä salattua Hengen todellisuutta ja ymmärtää Jumalan maailmaa.

Sitä ihmettä käsittelee tämä artikkeli – näkemistä. Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen.

Kuuliaisuus koetaan usein ahdistavana, osaksi johtuen lakihenkisestä kristillisyydestä, joka on täynnä erilaisia sääntöjä ja vaatimuksia. Moni ei ymmärrä terveeseen kuuliaisuuteen liittyvää suurta siunausta.

Kun elät arkista elämääsi vain yksinkertaisesti kunnioittaen Jumalan sanaa, ylläsi lepää siunaus. Olet kuin näkötornissa, josta alat nähdä kauas. Alat nähdä kokonaisuuden ja ymmärtää, mistä on kysymys. Alat ymmärtää ympärilläsi olevaa Hengen todellisuutta.

Seurakunnan hämmennys

Monet äskettäin uskoon tulleet ihmiset kyselevät tänään hämmentyneinä, mitä tämä kristillisyys oikein on? Joku on pelastunut buddhalaisuuden keskeltä ja löytääkin nyt samaa eksytystä, samoja vieraan hengen ilmiöitä kristillisestä seurakunnasta, jonka piti olla hänelle turvapaikka.

Muuan juuri uskoon tullut nainen kirjoitti: Minulla on tunne, että minut on petetty, raiskattu henkisesti. Ei tämän pitänyt olla tällaista. Olen huolissani ihmisistä jotka pelastuvat mitä pimeimpään ”eksytykseen ja harhaoppien sekamelskaan”.

Eräässä seurakunnassa julistettiin äskettäin: ”Paavalin kärsimykset vainoissa olivat hänen omaa syytänsä. Ei Jumala sellaista salli, jos ihminen elää oikein.” He ovat sivuuttaneet kokonaan Jeesuksen sanat: ”Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat.” ( Joh. 15:20)

Liikkeellä on myös uusi oppi, joka kieltää tunnustamasta syntejä. Jos tunnustaa, voi menettää pelastuksensa. Moni kristitty puolustaa tuota oppia kiivaasti. Se leviää erityisesti internetissä ja on ilmeisesti lähtöisin Koreasta. Nämä ihmiset ovat sivuuttaneet täysin Raamatun sanan: ”Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. . Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.” (1 Joh. 1:9-10)

Eräs menestysteologi arvosteli äskettäin One Waytä lakihenkisyydestä. Purettuaan sydäntään ystävälleen hän sanoi lopuksi: ”Lähde mun kanssani illalla naisiin.” Kun julistamme Jumalan sanaa niin kuin se on kirjoitettu ja varoitamme synnistä, meitä pidetään lakihenkisinä.

Eräs ihminen, joka oli harrastanut pitkään spiritismiä, tuli uskoon. Vaikka hän antoi elämänsä Kristukselle, hän oli hengellisesti sokea ja oikein imi eksytyksiä itseensä. Lopulta kävi ilmi, että hän luki edelleen spiritistisiä lehtiä. Todellisuudessa hän ei ollut koskaan sanoutunut täysin spiritismistä irti.

Raamattu sanoo: ”Tottelemattomuus on taikuuden syntiä.” (1 Sam.15:23) Jos me emme ole kuuliaisia Jumalan sanalle, olemme kuuliaisia jollekin muulle. Se vie lopulta jopa taikuuteen ja okkultismiin.

Mistä johtuu, että hengellinen maailma on tänään niin suuressa kaaoksessa? Miten on mahdollista, että opit, jotka kuuluivat aikaisemmin pakanuuteen, tunkeutuvat tänään seurakuntien sisälle? Miksi jopa paimenet ja kirkon piispat ovat omaksumassa arvoja ja oppeja, jotka ovat kaukana Raamatun opetuksesta? Se johtuu kristillisessä seurakunnassa leviävästä sokeudesta. Se johtuu siitä, että kuuliaisuudella Jumalan sanalle ei ole enää mitään merkitystä; siitä seuraa hengellinen sokeus.

Kuka on Pyhä Henki?

Monet puolustavat ajassamme liikkuvia yhä omituisempia ”hengen ilmiöitä” toteamalla: ”Eikö Pyhä Henki voi tehdä ihan mitä vain?” Tuohon kysymykseen vastaan: ”Ei voi.”

Juuri tuo Pyhä Henki on antanut meille Raamatun. Pyhä Henki on antanut Raamatun, jotta sinä sen avulla kykenet erottamaan Pyhän Hengen ja vieraat henget toisistaan. Raamattu on tärkein henkien erottamisen lahja. Mitä paremmin tunnet Raamattua, sitä paremmin tunnet Pyhää Henkeä.

Totta kai Jumala voi tehdä mitä tahtoo, mutta Hän ei toimi vastoin omaa sanaansa ja luonnettaan, jonka Hän on ilmoittanut meille Raamatussa. Raamattu kertoo meille, kuka Hän on.

”Älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa Henget, ovatko ne Jumalasta.” (1 Joh.4:1) Miten tuo henkien koettelu tapahtuu? Se tapahtuu Jumalan Sanalla. Siellä, missä seurakunta ei tunne eikä kunnioita Jumalan sanaa, se eksyy. Vain sellainen, joka on kuuliainen Raamatun sanalle, voi nähdä oikein hengen todellisuuden.

Siksi kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Aina, kun näet ilmiöitä tai kuulet asioita, joita et löydä Raamatusta, pysähdy ja kysy Pyhältä Hengeltä, mistä on kysymys.

Ole valveilla

Erään valtavan amerikkalaisen megaseurakunnan pastori totesi äskettäin: ”Seurakuntamme alkoi kasvaa, kun me lopetimme synnistä puhumisen.” Se, että kokous vetää tuhansia ihmisiä ja seurakunta kasvaa, ei vielä tarkoita sitä, että Jumalan valtakunta kasvaa.

Maailmalla on liikkeellä yhä enemmän vierasta evankeliumia, joka kiehtoo ihmisiä. Enää ei puhuta synnistä ja parannuksesta. Tilalla ovat erilaiset elämäntapakurssit, menestyvän elämän luennot ym.

Eräs pastori totesi äskettäin: ”Otan vastaan vain sen, mikä tuntuu hyvältä.” Moni Raamatun sana ei tunnu lihallemme ollenkaan hyvältä, mutta se on silti rakkautta ja totuutta.

Eräässä seurakunnassa oli koskettava herätyskokous, jossa julistettiin evankeliumia perinteisen Raamatun opetuksen mukaisesti. Seuraavana viikonloppuna siellä oli kokous, jossa puhujana oli yksi Suomen tunnetuimpia liberaaliteologeja. Hän vesitti kaiken, mitä edellisenä viikonloppuna oli julistettu. Kun kirkkoherralta kysyttiin, miksi hän tuollaisen puhujan kutsui seurakuntaansa, kirkkoherra vastasi: ”Annetaan kaikkien kukkien kukkia.”

Jos me annamme valheen tulla seurakuntaan, se tekee meistä pastoreistakin sokeita.

Kerran epäröin, uskallanko varoittaa ihmisiä ja puhua sen, mitä sydämelläni koin, kun niin moni on kanssani eri mieltä ja suuttuu. Pelko ja epävarmuus alkoivat kalvaa mieltäni. Silloin eräs ihminen profetoi minulle: Kun sinä tuot julki sen, mitä minä olen sinulle näyttänyt, sinä alat nähdä ja ymmärtää yhä selvemmin. 

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Moni pastori sallii seurakunnassaan kaiken ja vaikenee, eikä varoita seurakuntaa. Se ei ole kuuliaisuutta, vaan siitä seuraa sokeus. Lopulta kaikki on hyvää ja oikeata.

Hengellinen sokeus on leviämässä yhä voimakkaammin eri puolilla maailmaa. Moni kysyy hämmentyneenä, mistä se johtuu ja miksi tästä on tullut niin omituinen kaaos.

Raamattu sanoo: ”Teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sen tähden.”  (Apt. 20: 20)

Tänään, jos koskaan, on tärkeätä olla valveilla. Oletko sinä?

”Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.” (Matt. 24:12) Sitä aikaa me nyt elämme. Tänään tarvitaan niitä, jotka rakastavat totuutta. Rakkautta Jumalaa ja lähimmäisiä kohtaan on se, että rakastamme Hänen sanaansa ja pysymme siinä.

Kuuliaisuus on kasvun avain

”… ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus.” (Ef. 4:14-15)

Hengellinen kasvu aikuisuuteen ei tapahdu raamattutunteja ja raamattukouluja käymällä, jos me emme vaella Raamatun sanan mukaan. Siihen eivät auta edes teologiset tiedekunnat. Tiede ei ole tie Jumalan yhteyteen, vaan kuuliaisuus Jeesukselle Kristukselle. Me julistamme evankeliumia ”uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi”. (Room.16:26)

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Me voimme ymmärtää Jumalan sanaa ja Hänen maailmaansa vain silloin, kun Pyhä Henki sitä meille avaa. Hän tekee sen mielellään kaikille, jotka totuutta noudattaen vaeltavat rakkaudessa.

Kuuliaisuus on johdatuksen avain

Moni sanoo: ”Te puhutte johdatuksesta, mutta en minä ole kokenut elämässäni mitään johdatusta.”

Toiset sanovat, että ”ei johdatusta ole olemassakaan, te vain kuvittelette”.

Johdatuskin edellyttää kuuliaisuutta. Johdatuksessa eläminen on seuraavan askeleen ottamista.

Pietarin täytyi astella rautaportille asti, ennen kuin portti avautui. Hänen piti kuuliaisesti kulkea kohti porttia, vaikka se oli edelleen kiinni. Vaadittiin uskonaskelia, jotta tuo portti avautui.

Kun me astumme kuuliaisina sen uskonaskeleen, jonka Pyhä Henki kehottaa, alamme nähdä tien edessämme. Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen.

Stanley Jones on sanonut: ”Johdatus ei ole valonheitin, joka valaisee meidän kaukaisen tulevaisuutemme, vaan se on meidän jalkaimme lamppu.” Astu yksi askel Jumalan tahdossa ja kuuliaisuudessa Hänen sanalleen ja Hän näyttää seuraavan. Ilman kuuliaisuutta ei voi olla Jumalan johdatusta.

Kuuliaisuus on Jumalan tuntemisen avain

Moni ihminen sanoo: ”En minä näe missään Jumalaa. Rukoilin kerran, mutta ei tullut vastausta.”

Eräs mies sanoi kerran: ”Luin koko Raamatun läpi. Vanha testamentti oli mielenkiintoinen, mutta sitä Uutta testamenttia en ymmärtänyt ollenkaan.”

Kuuliaisuus tuolle Raamatun sanalle on astinlauta näkemiseen. Kun et pelkästään lue vaan teet sen, mitä Raamattu opettaa, alat ymmärtää ja nähdä hengellistä todellisuutta. Sinulle alkaa avautua valtava uusi maailma. Kun sen näet, ei mikään entinen enää kelpaa.

”Sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.” (Room.10:10)

Kun uskot Jeesukseen Kristukseen syntiesi sovittajana ja tunnustat suullasi, että Jeesus on Herra, hengellinen maailma alkaa avautua.

Eräs mies kamppaili epäuskonsa kanssa. Kerran seurakunnan pastori vieraili hänen kodissaan juuri, kun paikalle tuli sukulaisia. Silloin mies sanoi. ”Ei puhutakaan nyt uskonasioista mitään, kun tulee vieraita.” Hän ei ollut päässyt kasvamaan uskossaan, koska Hän ei ollut koskaan tunnustanut uskovansa Jeesukseen. Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen.

Raamattu sanoo: ”Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.” (Mark.1:15) Parannus on sitä, että jos me olemme ennen varastaneet, emme enää varasta. Jos olemme ennen valehdelleet, emme enää valehtele. Jos olemme ennen pettäneet puolisoamme, emme enää petä jne. Kun luovumme siitä mikä on väärää, silloin Pyhä Henki alkaa avata meille uusia Hengen maailmoja ja ne tulevat meille todellisiksi.

Kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen ja Jumalan tuntemiseen.

Kommentoi

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi