Monet maahanmuuttajat johdattuvat Suomeen kuullakseen evankeliumia. Monilla meistä ei ole mahdollisuutta lähteä lähetystyöhön tavoittamaan ihmisiä eri kulttuureista, mutta nyt kun Suomi kansainvälistyy, lähetystyö on tullut mahdolliseksi meille kaikille. Lähetyskenttä on tullut kotipihallemme!

Maahanmuuttajatyössä tavoitamme ihmisiä monista eri kulttuureista. He ovat eri ikä- ja sosiaaliluokista. Joidenkin kanssa matkaa taivalletaan pidempään, toiset tapaamme vain kerran. Monet maahanmuuttajat eivät saa esim. turvapaikkaa Suomesta, vaan joutuvat palaamaan takaisin lähtömaahan, mutta ehtivät silti kuulla kaikkein tärkeimmän uutisen: evankeliumin. Lisäksi he ovat saaneet matkaevääksi äidinkielellään kirjoitetun Uuden testamentin tai koko Raamatun sekä tärkeää tietoa Jeesuksen seuraamisesta. Monet ovat tehneet uskonratkaisun ja seuranneet Jeesusta vielä senkin jälkeen, kun heidät on palautettu Suomesta takaisin lähtömaahansa.

Maahanmuuttajatyössä on mukana aktiivisesti toimivan ydintiimin lisäksi vapaaehtoisia, jotka ovat mukana vain silloin tällöin, sekä niitä, jotka ovat mukana jossakin säännöllisesti tapahtuvassa toiminnassa.

Maahanmuuttajatyö on haasteellista, mutta mielenkiintoista ja monipuolista. Palvellessa innoittuu ja rakentuu myös itse. Työtä tehdessä saa nähdä Jumalan rakkautta ja Hänen voimansa ilmentymistä.  Jos tunnet kutsua tulla mukaan työhön tai haluat saada lisää tietoa, ota rohkeasti yhteyttä.

Maahanmuuttajatyötä koordinoi Tero Hokkanen, hokkanentero7[at]gmail.com.